Pre nekoliko godina sam bio na prvom sastanku sa veoma zgodnom ženom u njenim 30-tim godinama, zvaću je Ivana. Kao i što obično radim, pitam na prvom sastanku u vezi prošlih veza, i kao što većina žena uradi, tako je i ova odmah krenula da priča sve u vezi toga.

Kada je bila u ranim dvadesetim, imala je dugu ozbiljnu vezu. Otprilike posle par godina, otkrila je ono što većina muškaraca radi. On ju je varao. A zatim je ona uradila ono što većina žena uradi. Šutnula ga je i otišla kod sledećeg.

Pogodite šta? Udala se za ovog sledećeg. Nakon par godina opet je saznala da ju je i ovaj varao. Razvela se i prešla na sledećeg muškarca.

Naravno udala se i za ovog. Što da ne? Očigledno problem nije sa brakom, monogamijom ili tradicionalnim vezama, već je razlog taj što nije Pronasla Pravog. Vidite, kada pronađete pravog partnera, sve funkcioniše kao sat zauvek. Zar to niste znali?

Možete li da pogodite šta se desilo? Pogodite šta je saznala da gospodin PRAVI radi nakon par godina braka? Varao je naravno. Veliki šok, zar ne? Ponovo se razvela, i sada sedi preko puta mene i traži novog muškarca koji će da se brine o njoj i koji će da ljubi zemlju po kojoj ona hoda. I naravno da joj napravi dete, jer u njenim godinama biološki sat otkucava i ona je toga svesna.

Šta je ovde problem? Problem je jer ona već tad ima pretpostavku da su svi muškarci lažovi i da varaju.

Do sad, veoma predvidljiv scenario. Iz njenog iskustva, muškarci i žene se ponašaju tačno onako kako su programirani da se ponašaju tokom 100000 godina biološkog povezivanja i oko 7000 godina socijalnog programiranja. Ali evo i jedne fascinantne stvari …

I dok je pričala kako svi muškarci varaju, lažu, kako su muškarci svinje itd … ni u jednom momentu nije rekla nešto poput ovog:

Sigurno imam neki problem, čim sam primetila da stalno ulazim u ozbiljne veze sa muškarcima koji me varaju.

ili nešto poput ovog

Zapitam se šta to radim pogrešno u vezi čim me muškarci varaju.

ili

Možda si primetio da sam probala ozbiljnu monogamiju više puta, i nikad nije funkcionisalo. Možda bi neki drugi sistem bolje funkcionisao. Možda, ali samo možda, muškarci stvarno nisu sposobni da budu monogamni. Možda monogamija nije ono što su mi oduvek pričali i možda bi trebala da probam neke druge opcije.

Naravno da ništa od ovog nije izrečeno, čak ni približno. Nikad se nije zapitala da li ima njene greške u svemu tome. Ne, sve je greška muškaraca a ona je totalno nevina u tim situacijama.

Kao što možete i da zamislite, više je nisam pozvao jer imam pravilo da ne tolerišem dramu. Zbog njenih godina, veoma su male šanse da se desi seks i na sledećem sastanku.

Kao i uvek ne želim da samo pišem o ženama, tako da ću ispisati i muškarčevu verziju ovog problema.

Imam drugara, zvaću ga Ivan. Dobro izgleda, samouveren, uspešan, i žene ga vole. Ali on je Alfa koji oseća ogromnu potrebu za svojom ženom. Svaki put kada pronađe devojku, on počinje da radi ove stvari:

  • Proverava njen telefon.
  • Zahteva da prestane druženje sa drugim muškarcima.
  • Zahteva da ukloni sve slike sa Instagrama gde se nalazi bilo koji muškarac na slici sa njom.
  • Reaguje svaki put kada dobije poziv od muškarca koji joj nije kolega ili familija.
  • Nije mu prijatno kad joj neko komentariše slike na socijalnim mrežama.
  • Itd…

Da vas pitam nešto dragi čitaoci. Da li vam je ovo poznato? Hmm?

Krajnji rezultat svake njegove veze nakon tri do pet meseci zabavljanja, i kada period medenog meseca prođe i NRE umre, on uvek naiđe na ogromnu dozu odupiranja i drame od strane njegove devojke. Svaki put kada je u vezi, ona kad tad počinje da se svađa sa njim zbog njegovih pravila ili pokušava da ih izbegne. Obično bude uhvaćena.

I zbog svega toga, on se konstantno žali da su sve žene zmije, manipulatori, drolje, itd … Njega jednostavno ubija to što žene ne mogu da budu lojalne, što je po njegovoj definiciji zauvek poslušna i saglasna sa njegovim ispadima. Da ne pričam to što na Balkanu i dalje postoje mnogo gore stvari kad su žene u pitanju i kako se šmokljavi muškarci odnose prema njima. Svaki dan možete pročitati u novinama šta se sve dešava. Totalni kolaps.

Naravno, svaki put kada se požali na sve ovo, a to radi često, nikad nije ni spomenuo da je možda ON problem. Ne! On ne čini ništa pogrešno. Za sve su žene krive. On je nevin.

Želim da sad probate nešto. Zatvorite oči na minut i odgovorite na sledeće pitanje. Da li ste u zadnje dve veze imali neki od problema koje sam opisao u ovom članku? Ali potrudite se veoma da nađete odgovor.

Ako je odgovor DA, pogađajte?

TI SI JEBENI PROBLEM. Nije muškarac, nije žena, nije taj seronja ili kučka iz prošle veze, niti je bivši muž ili žena.

TI!

Prestani da se žališ i da kukaš, napravi pauzu i ispravi sebe. Mnogo puta u životu moraš da imas zrelosti, hrabrosti i snage da priznaš da si TI problem. Ja sam lično više puta priznao da sam JA problem tokom svog života. Mogu vam reći da to i nije baš zabavno. Ali vam obećavam da ovo funkcioniše jednom kad se pomiriš sa tim.

Prekini sa kukanjem i počni da radiš na sebi!

Podeli ovaj članak
  •  
  •  
  •  
Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *